(Skvělý)James Howard Kunstler: Válečné delirium… 

2. února 2024

„Tohle se nedá vydržet, víš, tahle agrese se nedá vydržet, člověče.“ – Jeffrey („the Dude“) Lebowski

Clusterfuck Nation

      Litujte chudáka prezidenta. „Joe Biden“ se teď musí rozhodnout, jestli půjde do války s Íránem, nebo s Texasem. Která to bude? Nebo by to mohlo být obojí? Z toho guvernéra Abbotta se vyklubal Putin z fialové šalvěje! Jak se opovažuje zasahovat do spořádaného přílivu nových voličů – prima lidí! – přes tu jeho špinavou řeku? Copak nechápe, že k zajištění svobodných a spravedlivých voleb potřebujeme ještě alespoň pár milionů živých těl rozdělených po jednotlivých státech?

     Zajímalo by mě, co si Hunter („nejchytřejší člověk, kterého znám“) myslí o tátově tápání. S dostatkem koksu na palubě musí Hunter uvažovat v biblických pojmech… grandiózní plynulé jakobínské pasáže vznešeného jazyka: V domě mého otce je mnoho sídel: Amen, amen, pravím vám, někde tam je pokoj, kde jsem nechal ten pytlíček. . . ale kde. . . ? Skutky, které činím já, bude činit i on, a větší skutky než tyto bude činit on, protože já jdu ke svému otci.

     No, zapomeňte na Huntera. Všichni ostatní už mohou, díky bohu, alespoň prozatím. Přiznejme si to: mít v rodině zuřivého závisláka je únavné. Každopádně Merrick Garland se o něj postaral „probíhajícím vyšetřováním“. (Otázky? Omlouvám se, nemohu odpovědět.)

    „Joe Biden“ v probíhajícím deliriu svého věku bloudí z místnosti do místnosti v prázdném sídle, které je jeho hlavou. Jak jsem se dostal do této místnosti, přemýšlí. A jak se z ní dostanu ven? Může mi někdo ukázat cestu? Bohužel, jeho pozice je nejosamělejší na světě. Není nikdo, kdo by mu ukázal cestu ven. Je tu jen neustálé bloudění z místnosti do místnosti v této obrovské prázdnotě. Kde je ta místnost s Texasem? Pokoj, kde spí Írán? Místnost, ve kterém leží Ukrajina… lapání po dechu… s ránou na hrudi? Pozor, brzy začne křičet. Volám doktorku Jill: Modrý kód. . . !

     Svět je možná v těchto dnech katastrofa, ale Bílý dům je katastrofa ještě mnohem větší. Můžete jmenovat šéfa personálu Bílého domu? Vsadím se, že ne. Víte proč? Nikdy nevystoupí a nepromluví k té lůze v tiskovém středisku. Možná bude muset odpovědět na některé složité otázky, jako například: když má prezident víc než polovinu času vypnutý mozek, kdo rozhoduje o tom, co udělat s tím „jaderným balónem“, který nosí s sebou. Je to. … vy? Mimochodem, personální šéf se jmenuje Jeff Zients. Slyšeli jste o něm někdy? Jistěže ne. Má stránku na „X“. Poslední věc, kterou zveřejnil, je z 25. července 2023. Ještě že se toho od té doby moc nestalo.

      Otázka tedy zní: Měl by „Joe Biden“ prostě pokračovat v bombardování Texasu? „JB“ přemýšlí: K čemu je to tam dobré, když to tam řídí ten rádoby Putin? Stádo dobytka a ty směšné klobouky! Oficiální pokrývka hlavy bílé nadřazenosti! Nejspíš jich tam dole jsou miliony a svírají své milované zbraně! Mám pro vás novinku. Chceš hrát tvrdou hru? Máme F-16. Zkuste sestřelit jednu z těch stíhaček, až se bude blížit nízko nad Plano rychlostí 1100 mil za hodinu a bude mít na palubě rakety Sidewinder. Každopádně, na dobrý steak si zajeďte do Kansas City. Fuggedabowt Texas. Bum! To není vtip!

     Co se týče Íránu. …dalších 6 miliard dolarů by je mohlo na chvíli umlčet. Ukázalo se, že mulláhové mají opravdu rádi peníze. Víte, kolik panen si můžete koupit za 6 miliard dolarů tady na Zemi? Proč se kvůli nim vyhazovat do vzduchu? Zvlášť když nevíte na sto procent, že existuje místo zvané nebe, nebo že je to hlavně serail? Mimochodem, proč má naše země (tedy USA) všechny ty malé vojenské základny rozeseté po pouštních pustinách Jordánska, Sýrie a dalších zemí Blízkého východu? Měla ta s názvem Tower Two, která před pár dny vyletěla do povětří, namalovaný terč? To by klidně mohla. Myslíte si, že „druhá strana“ nemá k dispozici satelitní snímky terénu? Tak trochu to vypadá, že si koledujeme o problémy. A mimochodem, jak to, že dva ze tří amerických vojáků, kteří tam byli zabiti, byly dívky? Takhle se dneska válčí? S dívčí armádou? Kdo si vlastně myslí, že to bude fungovat?

    Zřejmě „Joe Biden“. Pozor: z tohoto záhadného Bílého domu se ozývají hlasy o obnovení vojenských odvodů. Pamatujete si, co to je, Boomers? Vzpomeňte si na Country Joe & The Fish: „Buď první ve svém bloku, kdo se vrátí domů v bedně“. To bylo v dobách Vietnamu. Padesát tisíc a více KIA. Jenže teď budeme odvádět holky (a nejspíš i nějaké kluky, kteří chtějí být holkami). Myslím, že teď zjistíme, jak moc je generace Z opravdu odhodlaná.

     Neptali jste se, ale v naší dálkově řízené válce na Ukrajině proti Rusku (Putinlandu) se nedaří. Náš Zelenského tým ( je náš) dostal totální rope-a-doped*), prorazil se sám, podlamují se mu kolena. Victoria Nulandová, proslulá válečná holka z ministerstva zahraničí, tvrdí, že si je jistá, že Kongres schválí nový balíček pomoci pro tým Z ve výši 61 miliard dolarů, jak uvádí Rádio Svobodná Evropa, oficiální propagandistický kanál blobu. Blob chce, abyste si mysleli, že Putin chce z celé Evropy udělat Putinland. Jsem si tím jistý. Tori Nulandová si nejspíš myslí, že Ukrajinu zachráníme s báječnou dívčí armádou a novými šikovnými drony od McDonnell Douglas. Hej, je to válka, válka, válka. Bombardujte je všechny – Írán, Rusko, Texas – a nechte Boha, ať to vyřeší.

     Když už mluvíme o propagandistických kanálech, tady je pro povzbuzení vaší morálky jedna blbost z pátečního rána z chapadla blobu The New York Times. Stephen Colbert, geniální televizní šašek, kterého jsme naposledy viděli tančit ve sboru převlečeného za očkovací stříkačky Covid-19, nás informuje, že „Joe Biden“ je pastvou pro ženský, protože jeho letecké brýle Ray-ban jim připomínají Roberta Stacka z filmu The High and the Mighty (Rozbouřené nebe). Já hlupák jsem si myslel, že prezidenta milují pro jeho mozek.  Víš, „Joe Biden“ se uchází o znovuzvolení. Ne, vážně. To není vtip.

Stephen Colbert napodoboval prezidenta Bidena při rozhovoru se ženami: „Milují tu věc, kdy jsem poslední, kdo stojí mezi nimi a Nejvyšším soudem, který jim do dělohy vloží GoPro.“ Kredit: CBS

*)rope-a-dope je boxerská technika, při níž se jeden ze soupeřů opírá o provazy boxerského ringu a používá jen lehké údery, čímž nechává soupeře unavit.

Překlad Deepl

Zdroj

Design a site like this with WordPress.com
Začít