Larry Johnson: NY Times si hraje na posla CIA – Zhasněte světla, večírek skončil


Dnes, 3:57

Šéf ukrajinské rozvědky Budanov

Omlouvám se, že jsem o článku Adama Entouse a Michaela Schwirtze z NY Times Válka špionů: Jak CIA tajně pomáhá Ukrajině v boji proti Putinovi nenapsal již dříve, ale můj časový rozvrh mi nedopřál tolik času, kolik bych potřeboval, abych se tématu mohl věnovat. Byl jsem zavalen žádostmi o komentář ze strany několika médií a snažil jsem se jim vyhovět v rozhlasových a televizních rozhovorech.

Klíčové je, abyste pochopili, že tento článek je záměrnou dezinformací, která má za cíl formovat veřejné a politické mínění ve Spojených státech. Následující úvod článku je jako každá propaganda směsicí faktů a fantazie.

Zpravodajské partnerství mezi Washingtonem a Kyjevem je pilířem schopnosti Ukrajiny bránit se. CIA a další americké zpravodajské agentury poskytují informace pro cílené raketové údery, sledují pohyb ruských vojsk a pomáhají podporovat špionážní sítě.

Toto partnerství však není válečným výtvorem a Ukrajina z něj nemá vůbec žádný prospěch.

Vzniklo před deseti lety, kdy se za tří různých amerických prezidentů postupně spojovalo a bylo prosazováno klíčovými osobami, které často odvážně riskovaly. Z Ukrajiny, jejíž zpravodajské služby byly dlouho považovány za důkladně zkompromitované Ruskem, se díky tomu stal jeden z nejdůležitějších zpravodajských partnerů Washingtonu v boji proti Kremlu.

Ano, je pravda, že americké zpravodajské služby spolu s NATO dodávaly Ukrajině zpravodajské informace, které sloužily k provádění raketových úderů na ruské pozice. Přiznat to na stránkách NY Times je bezohledné a nebezpečné. Jsem si téměř jist, že Rusové to již věděli, ale uvést to na pravou míru u amerických zpravodajských zdrojů je pro Rusko casus belli. Dovedete si představit reakci, kdyby ruské zpravodajské služby potvrdily, že poskytly informace skupině nebo zemi, která zaútočila na USA? Myslíte si, že by to Washington ignoroval a neusiloval o odplatu? Samozřejmě, že ne.

Článek však začíná velkou lží, když tvrdí, že vztahy CIA s Ukrajinou začaly v únoru 2022, a pak vrší tyto dvě nepravdy:

Před válkou se Ukrajinci Američanům osvědčili tím, že shromáždili odposlechy, které pomohly prokázat podíl Ruska na sestřelení dopravního letadla Malaysia Airlines Flight 17 v roce 2014. Ukrajinci také pomohli Američanům jít po ruských agentech, kteří se vměšovali do amerických prezidentských voleb v roce 2016.

Majdan a následné události v únoru a březnu 2014 zahrnovaly podle mého názoru společnou zpravodajskou operaci USA a Velké Británie s cílem odstranit ukrajinského prezidenta Janukovyče a nastolit prozápadní vládu, která by byla využita k útoku na Rusko. Faktem je, že CIA se ukrajinskými odpůrci Ruska zabývá přinejmenším od roku 1947.

Propagandistický účel článku prozrazuje rozhodnutí reportérů opakovat smyšlená tvrzení, že Rusko sestřelilo let Malaysia Airlines 17 a že se Rusko „vměšovalo“ do amerických prezidentských voleb v roce 2016. V posledních dvou měsících jsme se dočkali řady odhalení, především od Matta Taibbiho a Michaela Schellenbergera, která ukazují, že to byla kampaň Clintonové s pomocí CIA a FBI, kdo se vměšoval do prezidentské kampaně v roce 2016 v neúspěšné snaze porazit Donalda Trumpa. Entous a Schwirtz vkládají falešné tvrzení, že Ukrajina označila ruského důstojníka odpovědného za „vměšování do voleb“.

Při jedné společné operaci tým HUR podvedl důstojníka ruské vojenské zpravodajské služby, aby poskytl informace, které umožnily CIA spojit ruskou vládu s takzvanou hackerskou skupinou Fancy Bear, která byla spojována se snahami o ovlivňování voleb v řadě zemí.

Ne. Fancy Bear byl výtvorem CIA, který použil nástroje Vault 7 k vytvoření falešné kybernetické stopy, která usvědčila ruské zpravodajské služby. O roli CIA v této operaci jsem hovořil před čtyřmi lety v článku VYTVOŘILA CIA JOHNA BRENNANA GUCCIFERA 2.0 A DCLEAKS? Zde je příslušná část tohoto článku:

V říjnu 2015 John Brennan reorganizoval CIA. V rámci této reorganizace vytvořil nové ředitelství – DIREKTORÁT DIGITÁLNÍCH INOVACÍ. Jeho úkolem bylo „manipulovat s digitálními stopami“. Jinými slovy, právě toto ředitelství se zasloužilo o vytvoření Guccifera 2.0 a DCLeaks. Jednou z jejich specializací bylo vytváření digitálního prachu.

Díky Wikileaks také víme, že CIA používala software speciálně navržený tak, aby maskoval činnost CIA a vypadal, jako by ji prováděl zahraniční subjekt. Wikipedie popisuje dokumenty Vault 7:

Vault 7 je série dokumentů, které WikiLeaks začal zveřejňovat 7. března 2017 a které podrobně popisují aktivity a možnosti Ústřední zpravodajské služby Spojených států amerických v oblasti elektronického sledování a kybernetické války. Soubory z let 2013-2016 obsahují podrobnosti o softwarových schopnostech agentury, jako je schopnost narušovat automobily, chytré televizory[1], webové prohlížeče (včetně Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox a Opera Software ASA)[2][3][4] a operační systémy většiny chytrých telefonů (včetně Apple iOS a Google Android), stejně jako další operační systémy, jako jsou Microsoft Windows, MacOS a Linux[5][6].

Jeden z nástrojů ve Vaultu 7 nese nevinný název MARBLE. Hackernews vysvětluje účel a funkci nástroje MARBLE:

Nazvaný „Marble“, třetí část souborů CIA obsahuje 676 souborů zdrojového kódu tajného antiforenzního frameworku Marble Framework, což je v podstatě obfuskátor nebo packer používaný ke skrytí skutečného zdroje malwaru CIA.
Nástroj CIA Marble Framework obsahuje řadu různých algoritmů s cizojazyčným textem záměrně vloženým do zdrojového kódu malwaru, aby zmátl bezpečnostní analytiky a falešně přisoudil útoky nesprávnému státu.

Marble se používá k tomu, aby bránil forenzním vyšetřovatelům a antivirovým společnostem připsat viry, trojské koně a hackerské útoky CIA,“ uvádí whistleblowingový web.

„…například tím, že předstírá, že mluveným jazykem tvůrce malwaru není americká angličtina, ale čínština, ale pak ukazuje pokusy o utajení používání čínštiny, čímž forenzní vyšetřovatele ještě silněji přivádí k nesprávnému závěru,“ vysvětluje WikiLeaks.

Takže hádejte, co důvěřiví technici „objevili“ v polovině června 2016? Metadata v komunikaci Guccifer 2.0 měla „ruské otisky prstů“.

Cíl článku Entouse/Schwirtze je jednoduchý – vykreslit CIA jako skvělou organizaci, která odvedla na Ukrajině velkolepou práci, ale nebyla schopna dokončit misi zničení Ruska, protože republikánský Kongres neposkytl finanční prostředky a ukrajinská zpravodajská služba byla nekontrolovatelná.

Entous a Schwirtz předkládají emotivní popis toho, jak se špioni CIA a Velké Británie snažili varovat ukrajinské představitele, že se Rusko chystá k invazi. Sakra, Britové dokonce plakali. Ale navzdory ukrajinské nepoddajnosti CIA Ukrajinu neopustila:

Prezident Zelenskyj a někteří jeho vrcholní poradci se nezdáli být, a to i poté, co je v lednu 2022 přijel do Kyjeva informovat ředitel CIA Burns.

Jak se blížila ruská invaze, důstojníci C.I.A. a MI6 uskutečnili v Kyjevě poslední návštěvy u svých ukrajinských kolegů. Jeden z důstojníků MI6 se před Ukrajinci rozplakal z obavy, že je Rusové zabijí.

Na naléhání pana Burnse byla malá skupina důstojníků CIA vyňata z rozsáhlejší americké evakuace a byla přemístěna do hotelového komplexu na západní Ukrajině. Nechtěli opustit své partnery.

Poté se nám dostalo litanie všech neuvěřitelných tajemství, která CIA předala Ukrajině o ruských plánech na vyvraždění vlády a vojenských představitelů v Kyjevě. Ale také se dozvídáme, že CIA vycvičené ukrajinské zpravodajské oddíly jsou něco jako Toulavý slon.

V té době byl budoucí šéf ukrajinské vojenské rozvědky generál Budanov vycházející hvězdou jednotky 2245. Byl známý odvážnými operacemi za nepřátelskou linií a měl hluboké vazby na CIA. Agentura ho vycvičila a také podnikla mimořádný krok, když ho poslala na rehabilitaci do Národního vojenského zdravotnického centra Waltera Reeda v Marylandu poté, co byl během bojů na Donbasu postřelen do pravé ruky.

V převlečení do ruských uniforem vedl tehdejší podplukovník Budanov komando přes úzký záliv v nafukovacích motorových člunech a v noci přistál na Krymu.

Čekala na ně však elitní jednotka ruského komanda. Ukrajinci se bránili, zabili několik ruských bojovníků, včetně syna generála, a pak se stáhli k pobřeží, ponořili se do moře a hodiny plavali na území kontrolované Ukrajinou.

Byla to katastrofa. Prezident Putin ve veřejném projevu obvinil Ukrajince z přípravy teroristického útoku a slíbil pomstít smrt ruských bojovníků.

„Není pochyb o tom, že tyto věci nenecháme jen tak projít,“ řekl.

Ve Washingtonu byl Obamův Bílý dům rozzuřený. Joseph R. Biden mladší, tehdejší viceprezident a zastánce pomoci Ukrajině, zavolal ukrajinskému prezidentovi a rozzlobeně si stěžoval.

Chápete? Budanov je bezohledný špion, který se vymkl kontrole. Zpráva byla doručena. Entous a Schwirtz se pak vrátili k vyprávění o tom, jak skvělou práci odvedla CIA při ochraně Ukrajiny před těmi protivnými Rusy. Vyprávějí například, jak CIA informovala Zelenského, že Ukrajina koncem března 2022 chladnokrevně zastavila ruskou invazi:

Když se ruský útok na Kyjev zastavil, šéf stanice CIA se zaradoval a řekl svým ukrajinským kolegům, že „dávají Rusům přes držku“, jak uvedl ukrajinský důstojník, který byl v místnosti přítomen.

To není pravda. Je to lež. Ani slovo se nepíše o jednáních, která probíhala v Turecku mezi Ruskem a Ukrajinou a která v zásadě dosáhla dohody, dokud nezasáhly USA a Velká Británie a nenařídily Ukrajincům odejít. To v tomto vyprávění nemůže být. Ne. Musí se najít někdo jiný, na koho by se dalo svalit vinu za rozvíjející se debakl. A Entous a Schwirtz mu vyhovují tímto odstavcem na konci svého článku:

Otázka, kterou si nyní někteří ukrajinští zpravodajští důstojníci kladou u svých amerických kolegů – v době, kdy republikáni ve Sněmovně reprezentantů zvažují, zda odříznout miliardy dolarů pomoci – zní, zda je CIA opustí. „Už se to stalo v Afghánistánu a teď se to stane na Ukrajině,“ řekl jeden z vysokých ukrajinských důstojníků.

Odpověď na tuto otázku zůstává viset ve vzduchu. Entous a Schwirtz odvedli svou práci – vyleštili lejno CIA a položili základ viny za hrozící porážku z rukou republikánského Kongresu a nekontrolovatelného šéfa ukrajinské rozvědky Budanova. Jakmile to pochopíte, pochopíte, proč Kiril Budanov tento týden v tisku popřel tvrzení USA, že Putin zabil ruského disidenta Nalvaniho a že Rusko používá íránské a severokorejské rakety. Vypadá to, že Budanov pochopil, že už nemůže počítat s tím, že mu CIA bude krýt záda.

Překlad Deepl

Zdroj

Design a site like this with WordPress.com
Začít