Larry Johnson: Pokrytectví Ameriky jako autoritářského státu odhaleného jako ukrajinští strůjci

Larry Johnson / Dnes, 4:42

Přestože se stále více západních elit probouzí do reality, že Ukrajina směřuje k porážce a stáhne s sebou i NATO, takzvaní intelektuální kognosenti zahraniční politiky, jako je redakce NY Times, se nadále oddávají fantaziím a bludům. Nedělní úvodník, v němž se přimlouvají za další peníze pro Zelenského a poražené, uzavírají tímto:

Pan Trump a jeho stoupenci mohou tvrdit, že bezpečnost Ukrajiny, nebo dokonce Evropy, není záležitostí Ameriky. Ale důsledkem umožnění ruského vítězství na Ukrajině je svět, v němž se autoritářští siláci cítí svobodně potlačovat disent nebo se beztrestně zmocňovat území. To je hrozba pro bezpečnost Ameriky i celého světa.

Washingtonský a newyorský establishment nadále trvají na tom, že Vladimir Putin je „autoritářský silák“. Mám pro vás jednu radu – podívejte se do zrcadla a věnujte pozornost tomu, co se děje ve Spojených státech, než nasednete na svého morálního koně a odjedete poučovat jiné země o demokracii a lidských právech.

Když jsem si přečetl předposlední větu ve výše uvedeném odstavci, položil jsem si otázku: „Kolik je v Rusku politických vězňů?„. Odpověď mě nepřekvapila.

„U politických vězňů je situace často ještě horší, protože cílem státu je dodatečně je potrestat, dodatečně izolovat od světa nebo udělat vše pro to, aby zlomil jejich ducha,“ řekl Vajpan. Jeho skupina čítá v Rusku 680 politických vězňů.

Hádejte co? Spojené státy stíhají (a pronásledují) dvakrát více politických vězňů než Rusko.

Za tři roky od útoku na americký Kapitol 6. ledna 2021 federální prokurátoři obvinili více než 1 265 obžalovaných v téměř všech 50 státech a D.C. a zajistili tresty odnětí svobody pro více než 460 lidí, jak vyplývá z nově zveřejněných čísel Úřadu amerického státního zástupce ve Washingtonu.

Generální prokurátor Merrick Garland v pátečních poznámkách označil rozsáhlé vyšetřování útoku na Kapitol, které provádí ministerstvo spravedlnosti, za „jedno z největších a nejsložitějších vyšetřování v naší historii, které je náročné na zdroje“.

Žádné z těchto čísel nevystihuje útok na bývalého prezidenta Trumpa a mnoho lidí, kteří během jeho administrativy zastávali klíčové funkce. Bidenova administrativa běžně kárá mnoho jiných zemí – naposledy Indii – za stíhání politických oponentů. Mluvíme o nedostatku sebeuvědomění a ironii.

Takže mě ušetřete keců o tom, že Rusko je v jádru zdrcující útok na osobní svobodu, zatímco tvrdí, že Spojené státy jsou baštou svobody a spravedlnosti. Je to lež. A to říkám, aniž bych se pouštěl do toho, jak federální vláda spolupracuje se sociálními médii na útocích proti konzervativcům a cenzuruje články a osoby, které nejsou v souladu s Bidenovou probuzeneckou agendou, jak důkladně dokumentují reportáže Michaela Shellenbergera a Matta Taibbiho. Dále je zde prokázaný případ útoku Bidenovy administrativy na vědce a lékaře, kteří zpochybnili účelová tvrzení CDC a léky proti COVID, což je jen další zářný příklad hnilobného autoritářství vycházejícího z Washingtonu.

Zde je druhá část mé diskuse s Nimou. Zaměřujeme se na důsledky pro NATO a bláznivé tvrzení ministra zahraničí Blinkena, že Ukrajina se dostane do klubu NATO.

Překlad Deepl

Zdroj

Design a site like this with WordPress.com
Začít