Larry Johnson: Připravuje se Zelensky na vstup do Klubu přátel USA?

Dnes, 2:11

Bývalý Klub přátel USA

Pokud máte pochybnosti o tom, že ukrajinský prezident Zelenskyj je postradatelný, pokud se Joe Biden rozhodne změnit kurz, stačí se podívat na následující fotoreportáž.

Panamský Manuel Noriega s ředitelem CIA Georgem Bushem ve šťastnějších časech.

Když přijde na návštěvu ředitel CIA, je čas zkontrolovat šestku (tj. vojenský slang pro zjištění, zda se k vám někdo neplíží zezadu).

Zde je jeden z mých oblíbených. V osmdesátých letech Reaganova vláda dodávala zbraně a vojenskou techniku Íránu i Iráku, které spolu vedly brutální válku. Kdo by potřeboval nepřátele s přáteli, jako je Washington. Není divu, že si Saddám myslel, že může napadnout Kuvajt a Spojeným státům to bude jedno.

Bývalý ministr obrany Donald Rumsfeld se svým kamarádem Saddámem Husajnem

A co Muammar Kaddáfí, který dostal od Baracka Obamy starou bačkoru:

„KADDÁFÍ: OBAMA JE PŘÍTEL,“ zní právě teď titulek banneru na jeho stejnojmenné webové stránce. Odkaz vede na rok starý rozhovor, který Kaddáfí poskytl londýnským novinám a v němž libyjský autokrat o americkém prezidentovi řekl: „Je to člověk, kterého považuji za přítele. Ví, že je synem Afriky. Bez ohledu na svou africkou příslušnost je arabského súdánského nebo muslimského původu. Je to člověk, jehož politiku je třeba podporovat a jakýmkoli způsobem mu pomáhat při její realizaci, protože se nyní přiklání k míru.“

Prezident Barack Obama ujišťuje Muammara Kaddáfího, že je přítelem USA.

Zachytili jste zde nějaké téma? Nezáleží na tom, zda jde o republikána nebo demokrata, jakmile zahraniční vůdce přestane být Spojeným státům užitečný, ohne se přes kládu jako Ned Beatty ve filmu Vysvobození a pozná „radost“ z kočkování. Henry Kissinger nekecal, když řekl:

Být nepřítelem Ameriky může být nebezpečné, ale být jejím přítelem je smrtelné.

Vypadá to, že Volodomyr Zelenskyj tuto pravdu v příštích týdnech pozná. Pokud se dožije Nového roku, bude to zázrak.

Ve včerejším článku jsem opomněl uvést jednu zásadní věc týkající se konkurenčních narativů ohledně Zelenského a generála Zalužného – vypadá to, že Britové podporují Zalužného, zatímco CIA se snaží zachránit Zelenského a zbavit se Zalužného. Tento závěr opírám o skutečnost, že Economist, britská publikace s úzkými vazbami na MI-6, věnoval Zalužnému pozornost, zatímco Washington Post, plátek CIA, obvinil Zalužného z Nord Streamu.

Simplicius The Thinker má další skvělý článek týkající se této moderní verze Hry o trůny, která nyní probíhá v Kyjevě. Stojí to za váš čas.

Dnes jsem měl tu čest udělat dva rozhovory – můj obvyklý týdenní chinwag se soudcem Napolitanem a nový rozhovor s Kevorkem Almassianem.

Překlad DeepL

Zdroj

Design a site like this with WordPress.com
Začít