MoA: Demografie Ukrajiny diktuje ukončení válčení

V boji o ukrajinský trůn se vytahují nože.

Různá ukrajinská média (v ruštině) informují o plánech na propuštění toho či onoho generála. Andrej Jermak, šéf Zelenského úřadu a skutečná síla, která za ním stojí, je v současné době v USA, aby údajně získal souhlas s vyhozením vrchního velitele ukrajinské armády generála Zalužného. Jiná ukrajinská média vyzývají, aby se novým prezidentem stal Zalužnyj. Zítra má být v Kyjevě ředitel CIA Burns, aby Zelenskému sdělil, že jeho čas vypršel a že on, Zelenský, bude muset odejít.

Simplicius píše:

Zdá se být zřejmé, že dvě konkurenční frakce se snaží předstihnout jedna druhou ve sféře západních médií. Zalužnyj vystřelil v neschváleném článku pro Economist a zdá se, že Zelenského stoupenci dělají paralelně vlastní protiútok.

Larry Johnson připomíná větší síly, které za tímto bojem stojí:

Ve včerejším článku jsem opomněl uvést jednu zásadní věc týkající se konkurenčních narativů ohledně Zelenského a generála Zálužného – vypadá to, že Britové podporují Zálužného, zatímco CIA se snaží Zelenského zachránit a Zálužného odkopnout. Tento závěr opírám o skutečnost, že Economist, britská publikace s úzkými vazbami na MI-6, věnoval Zalužnému pozornost, zatímco Washington Post, plátek CIA, obvinil Zalužného z Nord Streamu.

Sranda se na to dívat, pokud nejste v první linii.

Tam je to s ukrajinskou armádou den ode dne horší.

Ukrajina vyplýtvala tolik vojáků na nemožné snahy, aby udržela Bachmut a při svém nesmyslném „protiútoku“ proti nedobytným ruským liniím, že jí nyní chybí vojáci, kteří by udrželi její obranné linie.

Před šesti týdny vyzval bývalý britský ministr obrany Ben Wallace ukrajinskou vládu, aby povolala více mladých lidí k doplnění linií:

Průměrný věk vojáků na frontě je více než 40 let. Chápu přání prezidenta Zelenského zachovat si mladé pro budoucnost, ale faktem je, že Rusko skrytě mobilizuje celou zemi. Putin ví, že pauza mu poskytne čas na vybudování nové armády. Takže stejně jako to udělala Británie v letech 1939 a 1941, je možná čas přehodnotit rozsah mobilizace na Ukrajině.

Podobný názor zaujal v nedávném rozhovoru pro ukrajinskou Pravdu i redaktor týdeníku Economist Shashank Joshi:

Otázka: Existují zdroje na vystupňování výcviku ukrajinských vojáků v zahraničí?

Odpověď: Řekl bych, že jednou z největších výzev je v tuto chvíli opravdu především schopnost mobilizovat více mladých Ukrajinců, což je, jak víte, výzva a politická i sociální otázka.

Neznalost, která se projevuje v těchto britských prohlášeních, je zřejmá, když se podíváme na demografické údaje o Ukrajině:

Když se koncem 80. let 20. století rozpadl Sovětský svaz, ukrajinská ekonomika se ocitla v krizi. Lidé byli najednou velmi chudí a nebyla pro ně dostupná žádná práce. Zdržovali se proto od toho, aby měli děti. Další utekli, když začala válka, a někteří mladí muži ve válce zahynuli.

Zatímco nyní je na Ukrajině asi tři sta tisíc mužů ve věku 40 let, ve věku 25 let je jich méně než sto tisíc.

Protože je tak málo mužů a žen v tomto reprodukčním věku, je také jen málo nových dětí. Získání nezávislosti bylo pro Ukrajinu sociálně-demografickou katastrofou, která bude zemi pronásledovat dalších sto let.

Ukrajinská armáda nemůže povolávat mladší vojáky, protože mladí lidé prostě nejsou. Těch pár tisíc, kteří se ještě potloukají po Kyjevě, jsou vlastně vysokoškoláci, jejichž znalosti a služby budou v příštích desetiletích potřeba. Jejich povolání by zabilo všechny pozitivní perspektivy, které Ukrajina ještě může mít.

Poté, co se ukrajinské vládě na příkaz USA nepodařilo uzavřít mír s Ruskem, nařídil ruský prezident Vladimir Putin svým jednotkám „demilitarizovat a de-nacifikovat“ Ukrajinu. Tehdy bylo zřejmé, že hlavním ruským plánem bylo vyčerpání ukrajinské armády, nikoliv zabrání jejího území.

Ukrajinské politické a vojenské velení si to nedokázalo správně přebrat. Místo aby přešlo do obranného režimu za udržitelné linie, nařídilo svým jednotkám znovu a znovu útočit na ruské obranné linie. V důsledku toho byly ruské ztráty minimální, zatímco ukrajinské ztráty přesáhly všechny představy.

To, že to skončí špatně, se dalo docela dobře předvídat.

Je to konec. Ukrajina a mocnosti, které za ní stojí, válku prohrály.

Ruské síly nyní podnikají sondážní útoky podél celé frontové linie. Kdykoli místní ukrajinská lokální obranná linie selže, což je jen otázka času, prorazí ji a pokryjí nové území. Tyto prosakující kapky se stanou proudem, pak řekou a povodní, která zatlačí ukrajinskou armádu k úplnému ústupu.

Ukrajinská vláda a její podporovatelé tomu ještě mohou zabránit.

Ale to vyžaduje uznat fakta na bojišti.

Calling for more younger Ukrainian people to be drafted to die is the opposite of doing that.

Posted by b on November 14, 2023 at 10:15 UTC

Překlad DeepL

Zdroj

Design a site like this with WordPress.com
Začít