James Howard Kunstler: Gagy a vtípky

18. března 2024


„Moje advokátní kancelář v současné době bojuje u soudu za svobodné a spravedlivé volby v 52 případech v 19 státech.“

Marc Elias, DNC Lawfare Ninja, vybíjení voličů

Clusterfuck Nation

    Všimli jste si, jak rychle náš problém s Ukrajinou zmizel, zmizel, phhhhttttt? Přinejmenším z předních míst zpravodajských webů amerických médií. Původní myšlenka, jak ji uvařila odcházející strategička ministerstva zahraničí Victoria Nulandová, byla udělat z Ukrajiny problém pro Rusko, ale místo toho jsme z ní udělali problém pro všechny ostatní, zejména pro nás v USA, protože to vypadalo jako pokus o rozpoutání třetí světové války. Nyní je pryč, ale plány, které stanovila, zřejmě žijí dál.

    Náš Kongres se zatím brání vyklopit dalších 60 miliard dolarů na ukrajinský projekt – většina z nich má být proprána prostřednictvím společností Raytheon (RTX), General Dynamics a Lockheed Martin – a tak místo toho „Joe Biden“ poslal ukrajinskému prezidentovi Zelenskému několik kotoučů filmů s Laurelem a Hardym. Výsledkem byl žert z minulého týdne: čtyři smíšené skupiny ukrajinských vojáků a žoldáků z různých členských zemí NATO se proplížily k hranicím ruské Belgorodské oblasti, aby se zmocnily skladu jaderných zbraní, zatímco v Rusku probíhaly prezidentské volby. Na monitoru válečných her to asi vypadalo dobře. 

    Bohužel, nájezd skončil fiaskem. Zásah ruských zpravodajců byl jako blesk z čistého nebe. Nájezdníci narazili na zuřivý odpor a ustoupili do minového pole – rozumějte, jednalo se o hranici mezi Charkovem (Ukr) a Belgorodem (Rus) – kde byli zničeni. Ruské volby skončily v neděli bez dalších incidentů. V. V. Putin, kandidující proti třem dalším kandidátům z frakčních stran, zvítězil s 87 procenty hlasů. Je zřejmě docela populární.

    „Joe Biden“ u nás, kde předstírá, že se uchází o znovuzvolení se stranou, která předstírá, že souhlasí s gagem, už tolik ne. Ukrajina se rýsuje jako Afghánistán 2, další hrubá ostuda pro americký zahraničněpolitický establishment a „JB“ osobně. Tak jak dlouho si myslíte, že se bude V. Zelenskyj po Kyjevě poflakovat jako Al Pacino ve Zjizvené tváři?

    Tentokrát chudák obklíčená Ukrajina nebude potřebovat americkou pomoc při plánování převratu. Až k němu dojde, což se stát musí, protože pan Z. svou zemi téměř zničil a peníze z USA na platy a důchody vlády nedorazily včas, dojde k mírovým jednáním mezi jeho nástupci a Putinovými vyslanci. Optimálním výsledkem pro všechny zúčastněné – včetně NATO, ať už o tom aliance ví, nebo ne – bude demilitarizovaná Ukrajina, které bude umožněno, aby si znovu zkusila být národem, i když v mnohem redukovanějším stavu než předtím, než se stala klackem na medvěda ze strany USA. Bude na krátkém vodítku v ruské sféře vlivu, kde ve skutečnosti pobývala po staletí, a život půjde dál. Takto muselo Rusko za cenu značných nákladů obnovit status quo.

    Mezitím se v sobotu večer „Joe Biden“ objevil na výroční večeři Gridiron pořádané Asociací korespondentů [zpravodajství] Bílého domu, kde plesovému sálu kverulantů z Intel Community sdělil: „Víte, co se děje? „Umožňujete obyčejným občanům zpochybňovat autoritu beze strachu a zastrašování.“ Večeře je, jak vidíte, tradičně místem pro vtipy a posměšky. Takže to musel být vtip, že? Zkuste si představit, že by The New York Times zpochybňovaly autoritu. Například autoritu ministerstva spravedlnosti, FBI, DHS a federálního okresního soudu ve Washingtonu. Hned by to bylo k popukání, že?

    Jak už to tak ale bývá, dnes, v pondělí 18. března 2024, budou advokáti státu Missouri (a dalších stran) v soudním sporu proti „Joe Bidenovi“ (a dalším stranám) u Nejvyššího soudu tvrdit, že tyto výše uvedené vládní agentury plus americké ministerstvo zahraničí se za asistence Bílého domu (a také většiny tiskového sboru Bílého domu) po léta zabývaly tím, aby zabránily běžným občanům zpochybňovat autoritu. Například zpochybňováním žertíku ministerstva obrany Covid-19, očkovací operace CDC, podvodu DNC při volbách v roce 2020, frankensteinovských experimentů CIA na Ukrajině, „povstání“ J6 a různých dalších výletů kladených na obyčejné občany USA.

    Konkrétně v případu Missouri v. Biden jde o snahu vlády donutit sociální média k cenzuře všech hlasů, které zpochybňují oficiální dogmata. Případ je o zrození nového – v Americe alespoň nového – pojmu známého jako „dezinformace“ – tedy pravdy o tom, co naše vláda dělá, která nesmí proniknout na veřejnost, což běžným občanům velmi ztěžuje zpochybňování autority. Vláda bude zřejmě tvrdit, že nenutí, že se jen snaží přesvědčit vedoucí pracovníky sociálních médií, aby udělali to či ono.

    Možná by se někdo ze soudců mohl zeptat, jak se stalo, že hlavní poradce FBI James Baker po krátkém odpočinku v think tanku ve Washingtonu přijal v roce 2020 místo hlavního poradce Twitteru. To byla hodně zvláštní záměna, nemyslíte? A obyčejní občané o ní nebyli obecně informováni až do podzimu 2022, kdy Elon Musk koupil Twitter a ponořil se do jeho fungování.

Překlad Deepl

Zdroj

Design a site like this with WordPress.com
Začít