James Howard Kunstler: Světlo v temnotě


Doufám, že si uvědomujete, že ideologičtí mozkoví červi, kterými jsou ovládáni skupinoví narcisté, vylučují odsouzení čehokoli, co se děje ve jménu věci, bez ohledu na to, jak je to zlovolné. Účel světí prostředky – bez ohledu na to, jak zvrácené jsou. Proto se s nimi nedá domluvit. Ideologie svazuje a zaslepuje.“ – Aimee Therese na X

Clusterfuck Nation

Slunce je teď po celý den nízko nad obzorem a tma se vkrádá jako domácí invaze do vaší mysli. Démoni sestupují rudočernou oblohou a žádná pomoc není na cestě. Naše země je natolik mentálně svázaná snahou rozplést zvrácené události několika minulých let, že jí nezbývá žádné kouzlo pro racionální předvídání událostí, které nastanou za pár let. Už jste se někdy cítili osamělejší?

Tohle je konečný proces, který nás uchlácholil: neschopnost přemýšlet a plánovat. Gigantická „zpravodajská komunita“ se vyvinula z něčeho, co mělo fungovat jako senzibilní antény pro odhalování hrozeb proti naší republice, v něco, co je nyní bezohlednou operací na ojebávání mysli proti naší republice. Toto slovo mimochodem pochází z latinského res publica: věc veřejná, společnost, která doslova patří lidu, který rozhoduje o jejích záležitostech. Nyní se o mnohém záhadně rozhoduje za nás, a to nikoliv v dobrém slova smyslu.

Není divu, že více než polovina země nedokáže myslet jasně, a je ohromnou ironií, že tuto skupinu tvoří většina myslící třídy naší země – byrokratičtí manažeři, profesoři, kurátoři, redaktoři, reportéři ztracení ve falešném zpravodajství. Tato skupina kdysi hrála v res publica rozhodující roli: seriózně určovala, co je pravda a co je skutečnost, a předkládala nám způsob, jak tomu všemu porozumět, abychom mohli myslet a plánovat. Zdá se, že se jich zmocnily zlovolné síly. Písaři usilovně hájí každý akt úřední zlovůle. Nepoctivost při práci je epická. Potřebujete dešifrovací kroužek, abyste si zachovali zdravý rozum.

Pravděpodobně se zoufale snažíte pochopit, proč se to děje – jak může například očividně zkorumpovanému a ignorantskému generálnímu prokurátorovi ve státě New York projít, že v soudní síni, kde vládne soudce, který se chová jako šašek v Shakespearově hře, vznesl politicky motivovaný nesmyslný případ proti hlavnímu prezidentskému kandidátovi. Newyorské státní návladní Letitii Jamesové to prochází, protože v tom jede i vlajkový orgán myslitelské třídy, deník The New York Times. Ale proč?

Snažíme se to vyřešit. Jedním z vysvětlení je, že Komunistická strana Číny (KS Číny) pronikla do řízení naší země na všech úrovních, aby nakonec dobyla naše území kvůli jeho zdrojům a zároveň zlikvidovala nebo zotročila obyvatelstvo? Jistě, ČKS učinila významné kroky, počínaje úspěšným podplácením a kompromitací „Joea Bidena“, pravděpodobně i dalších volených představitelů, umístěním mnoha agentů ČKS do obrovského množství výzkumných oddělení univerzit, nevládních organizací, PAC a lobbistických gangů, a konče nákupem životně důležitých podniků a zemědělské půdy, aby připravila hrací plochu pro případné ovládnutí. Můj názor je, že se jim to podařilo do značné míry, ale není to odpověď, kterou hledáte.

Další oblíbenou myšlenkou je, že zlověstný kartel či spiknutí složené ze Světového ekonomického fóra, WHO, EU a klaky superbohatých megalomanů (např. Bill Gates, George Soros, Mark Zuckerberg) se snaží nastolit takzvanou „transhumanistickou“ další kapitolu lidských dějin. Tento plán je tak plný absurdních rozporů, že je těžké ho brát vážně. Hlavní z nich spočívá v tom, že jimi zosnovaný kolaps technicko-průmyslové civilizace by zničil právě tu síť složitých systémů, které by mohly podpořit jejich údajnou kyborgskou nirvánu, zejména spolehlivou elektrickou síť. Za druhé by kolaps nevedl k centralizaci moci, ale právě naopak, k opětovné lokalizaci moci směrem od centra, což by popřelo možnost globální vlády.

Třetí teorií je, že USA se nějakým způsobem „komunisticky“ změnily. Univerzity jistě ano, ale tím nejpolopatičtějším způsobem, jaký si lze představit a který se prezentuje spíše jako případ kolektivní duševní choroby než jako skutečná politická ideologie. Vysoké školství se v poslední době těší ohromným dotacím a příjmům, které se přelévají k ubohým kočičím paničkám, které obsadily katedry na fakultách, plus děkanské a prezidentské úřady. Záplavou grantů a štědrých platů financovala šíření nesourodých myšlenek kočičích dam, jako je základní představa, že všichni muži jsou beznadějně vadní, kromě těch, kteří se vydávají za ženy, nebo naopak. Takové postuláty vedou k absurdním akcím, jako je hodina příběhů o drag queen nebo soutěžení mužů v ženských plaveckých závodech. Tyto akce a efekty jsou „komunistické“ pouze do té míry, že vyvolávají jakési marxisticko-gramsciánské svržení normality (tj. uceleného kulturního souhlasu) s cílem nastolit utopii dokonalé sociální rovnosti, kde se nikdo nesmí mít lépe než ostatní – tedy společnost kočičích dam (plus mužů, kteří se za kočičí dámy vydávají), kteří jsou na tom všichni stejně bídně.

Jsou všichni redaktoři a reportéři New York Times podplaceni ČKS, Sorosem nebo Gatesem? Pochybuji o tom. O to tady nejde. A totéž platí pro Intel Community, velkou část zbytku výkonné moci americké vlády, různé „modré“ vlády států a modrých měst a velké společnosti sociálních médií. Jsou snad všichni zaměstnanci těchto obrovských byrokratických struktur oddanými komunisty? Bla bla bla bla bla bla….

Děje se to, že všichni tito aktéři se nyní zoufale snaží vyhnout vině a důsledkům svých četných zločinů. Stovky vrcholných byrokratů a volených úředníků budou odpovědní za trestní stíhání za zrůdné činy věrolomnosti a zrady naší republiky a jejích občanů. Deník New York Times a další poddajné zpravodajské servery, které lhaly o všem, od ruského spolčení přes volební podvody až po bezpečnost vakcín Covid-19, aby ochránily své tápající spojence u moci, se zoufale snaží zachránit svou pověst – i když to bude nemožné, jakmile pravda nakonec vyjde najevo, a ona vyjde. Jejich vědomé lži způsobily skutečné a trvalé škody na věci veřejné.

Zachovejte si v těchto temných dnech klid. Světlo nezhasne. Vrátí se, jako se vrací všechno v tomto vesmíru nekonečných cyklů. Národ obrácený vzhůru nohama se opět postaví na nohy. Bezbožní se budou zodpovídat. Kontrarevoluce začala. Nejste sami.

Překlad DeepL

Zdroj

Design a site like this with WordPress.com
Začít